Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 16:21 - Защо червеното вино не върви с риба
Автор: parlament Категория: Политика   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
0



image Японските специалисти за пръв път намериха научно обяснение на едно от най-широко известните правила на гурманите: червеното вино трябва да се пие с месо, а бялото – с риба. След употребата на червено вино с риба, заради съдържанието в напитката на естествено желязо, остава неприятен рибен привкус. Един от авторите на изследването професор Такаюки Тамура заяви, че познавачите на виното са създали това правило заради несъответствието на аромата на червеното вино и рибата. учените отбелязват, че съществуват и изключения от това правило, тъй като някои червени вина наистина се съчетават добре с морските продукти. При експеримента дегустаторите са изпробвали 38 вида червено вино и 26 вида бяло по време на обед, включващ блюда с морски миди, предаде ИТАР-ТАСС. Някои от вината са съдържали незначително количество желязо и неговото ниво е варирало в зависимост от страната производител и годината на производство. Оказало се, че вината с висока концентрация на желязо са оставяли по-наситен рибен привкус след обяда. Този привкус е изчезвал, след като изследователите са добавяли вещество, неутрализиращо желязото в напитката. Получените данни показват, че желязото е ключов фактор в появата на рибния привкус при съчетанието на червено вино с риба, макар че червените вина с ниско съдържание на желязо подхождат много на рибните специалитети. /БГНЕС


Тагове:   червено вино,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: parlament
Категория: Политика
Прочетен: 125804
Постинги: 300
Коментари: 1
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930